Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Όχι σκουπίδια στο Πολυδένδρι

 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
“ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ....”
Τη φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ωρωπού στο Εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της 7-3-2017 προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απαράδεκτη και παράτυπη ενέργειά του να αποστείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο το κατ' ευφημισμό αποκαλούμενο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων του Δημου μας χωρίς την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών.
Δήλωσε άγνοια για την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και δεν απάντησε σε κανένα καίριο ερώτημα, όπως ποιος συνέταξε αυτό το υποτιθέμενο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμάτων και με εντολή ποίου, για ποιό λόγο παρέκλινε των νόμιμων διαδικασιών και το Τοπικό Σχέδιο δεν συζητήθηκε από τα αρμόδια οργανα Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Δημοτικό Συμβούλιο κυρίως όμως ποιά είναι η αναγκαιότητα να δημιουργηθεί ΣΜΑ όταν ήδη έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός ανάθεσης της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες χωρίς τη δημιουργία ΣΜΑ και σε ποιά οικονομοτεχνική μελέτη βασίστηκε η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας ως η βέλτιστη για τα συμφέροντα του Δήμου Ωρωπού.
Οι τοποθετήσεις των περισσότερων ομιλητών στάθηκαν στη δημιουργία ΧΥΤΥ στον Ωρωπό παραγνωρίζοντας ότι η εγκατάσταση του ΣΜΑ που αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, ανοίγει το δρόμο για την εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμάτων στην περιοχή μας.
Θεωρούμε αδιανόητο ότι μεταφέρεται τεχνηέντως η συζήτηση στο θέμα του ΧΥΤΥ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα εγκατασταθεί και ΣΜΑ αλλά και ΧΥΤ Αδρανών στην περιοχή μας.
Ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου Πολυδενδρίου, σε πρόσφατη συνάντησή μας, μας μετέφερε τη διαβεβαίωση του Δημάρχου Ωρωπού ότι το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων “παγώνει” συνολικά και πως δεν πρόκειται η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει ούτε στη δημιουργία ΣΜΑ χωρίς τη συναίνεση των κατοίκων της περιοχής μας.
Επειδή όμως και εμείς ζούμε στην Ελλάδα και δεν έχουμε εμπιστοσύνη σε κανένα συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα ΚΑΙ ΟΧΙ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ και να γίνουν οι ενδεδειγμένες ενέργειες που θα επιβεβαιώνουν τα παραπάνω.
Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να ανακαλέσει την υπ'αρ. 150/2013 απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη δημιουργία ΣΜΑ, την υπ'αρ. 256/2016 απόφαση με την οποία εγκρίθηκε η αγορά του γηπέδου στη θέση Μαυρινώρα για τη δημιουργία ΣΜΑ καθώς και την υπ'αρ 329/2016 απόφαση για την απευθείας αγορά του γηπέδου στη θέση Κορακά-Μαυρινώρα καθώς και να δηλώσει ρητά τη βούλησή της να μη λειτουργήσει ΣΜΑ ουτε σε μισθωμένο χώρο στην περιοχή μας.
Την καλούμε επίσης να προχωρήσει στη σύνταξη Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμάτων με τις νόμιμες διαδιακασίες και στην ομάδα έργου που θα συσταθεί να λάβουν μέρος μέλη της Επιτροπής Αγώνα.
Μέχρι να λάβουμε απάντηση από τη Δημοτική Αρχή ότι συμφωνεί με τα δίκαια αιτήματά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με σεβασμό και αξιοπρέπεια και θα υπερασπιστούμε με σθένος τον τόπο μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2