Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

Οπισθεν για την αμιγή κατοικία

Οπισθεν για την αμιγή κατοικία

«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη εμπορική εκμετάλλευση των περιοχών αμιγούς κατοικίας βάζει, μετά τις έντονες αντιδράσεις, το υπουργείο Περιβάλλοντος, καταθέτοντας νομοτεχνικές βελτιώσεις επί του νομοσχεδίου που έλαβε χθες το «πράσινο φως» στη Βουλή.
Με το σχετικό έγγραφο, που αποτέλεσε «προϋπόθεση» προκειμένου να πέσουν οι τόνοι μεταξύ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, προβλέπονται συγκεκριμένες δράσεις εμπορικής ανάπτυξης σε κεντρικούς οδικούς άξονες της αμιγούς κατοικίας, δίδοντας προτεραιότητα σε χρήση γραφείων και πρεσβειών, που θα είναι συμβατή με τη χρήση της κατοικίας.
Οι εγκρίσεις ευρύτερης εμπορικής εκμετάλλευσης, όπως τράπεζες, εστιατόρια, καφέ, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ξενοδοχεία και άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, πρατήρια καυσίμων, συνεργεία αυτοκινήτων, επαγγελματικά εργαστήρια κ.τ.λ. θα δίδονται κατόπιν απόφασης των διοικητικών συμβουλίων στους εκάστοτε δήμους.
Το νομοσχέδιο «πέρασε» με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι βουλευτές των ΑΝΕΛ επιφυλάχθηκαν. Καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
Σήμερα, το υφιστάμενο σύστημα χωρικού σχεδιασμού χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες», όπως τόνισε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός, Ν. Ταγαράς, επισημαίνοντας ότι «Έρευνα του ΤΕΕ έχει δείξει ότι απαιτούνται 185 - 229 μήνες από τη στιγμή που αποφασίζεται η εκπόνηση ενός Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου μέχρι την περάτωση της εκπόνησης της Πολεοδομικής μελέτης.
Έχουμε μάλιστα περιπτώσεις όπου το ΓΠΣ άργησε 20 ακόμη και 30 χρόνια?». Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, μέχρι το τέλος του 2009 είχαν προκηρυχτεί μελέτες μόλις για τους 376 από τους 910 ΟΤΑ της χώρας πλην της περιφέρειας Αττικής, αριθμός που αποτελεί το 31,3% του συνόλου των ΟΤΑ.
Συνολικά ανατέθηκαν 295 μελέτες, εκ των οποίων έχουν εγκριθεί μόλις 40, αριθμός που αποτελεί το 4,4% επί του συνόλου των 910 ΟΤΑ.

πηγή: http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2