Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Όποιος πάλι μπορεί να τον ΠΙΣΤΕΨΕΙ… ας ψηφίσει «Όραμα Δημιουργίας»!



Είμαστε μερικές ώρες μακριά από την κάλπη, που θα κάνει την αλλαγή σκυτάλης στην τύχη του δήμου Ωρωπού ή όχι. Μια μεγάλη ελπίδα να γυρίσει την τύχη του στο δρόμο της ανάπτυξης, δυστυχώς δεν κατάφερε να βρεθεί στις επιλογές της Β΄ Κυριακής. Ήταν αυτή της «Δυναμικής Πολιτείας» του Γιώργου Γιασημάκη. Συνεχίζει όμως με μεγαλύτερες πιθανότητες να σταματήσει την καταστροφική πορεία της περιοχής, η ελπίδα που λέγεται «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ» του Θωμά Ρούσση. Ο δημοτικός συνδυασμός που τιμήθηκε με την πρώτη θέση στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Απέναντί του έχει το «Όραμα Δημιουργίας» του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, που στάθηκε αρνητικά στη θητεία του το 71,69% των δημοτών που ψήφισαν. Δηλαδή, τα 2/3 περίπου των ανθρώπων του Ωρωπού, έχουν αρνητική εικόνα για την παρουσία της δημοτικής του αρχής.
ΓΙΑΤΙ όμως; Γιατί σε μια δημοτική αρχή που έχει στα χέρια της όλο το μηχανισμό που πολλαπλασιάζει τα προεκλογικά της όπλα; ΓΙΑΤΙ, αν δεν είχε τα «όπλα» αυτά, το 90% των δημοτών του Ωρωπού δεν θα την ήθελε να συνεχίσει! Και δεν θα την ήθελε να συνεχίσει, ΓΙΑΤΙ την πίστεψαν το 2010 και τους ΚΟΡΟΪΔΕΨΕ! Τους είπε ψέματα ο αρχηγός της και δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος! Από την πρώτη κιόλας μέρα της ορκωμοσίας του, στις 30 Δεκεμβρίου 2010.
Μία φράση του από τότε αξίζει να αναφέρουμε:
«… οι αξίες με τις οποίες πορευόμαστε, σκληρή δουλειά, εντιμότητα, δικαιοσύνη, είναι πολύ παλιές, είναι αληθινές… Είμαστε όλοι απέναντι στη διαφθορά, στην ανομία, στην απάθεια, απέναντι στο γκρίζο…».
Εμείς τότε του απαντήσαμε: «Σίγουρα η σκληρή δουλειά, η εντιμότητα, η δικαιοσύνη είναι πολύ παλιές, είναι αληθινές αξίες, αλλά η λάσπη λόγο και έργο είναι της ίδιας ηλικίας..!». Και περιμέναμε να δούμε τον κύριο Οικονομάκο και τα «καλά παιδιά» του στην πράξη.
Και ΤΙ είδαμε που ΕΙΔΕ και ο κόσμος του δήμου Ωρωπού -σε όλες τις κοινότητές του- για τις αξίες αυτές που ανέφερε ο φρεσκοορκισμένος τότε δήμαρχος:
Σκληρή δουλειά: Τόσο σκληρή… που έχασε από καθυστέρηση τους βιολογικούς καθαρισμούς, που φύτεψε παντού χωματερές, που «σκότωσε» την καθημερινότητα των συμπολιτών του…
Εντιμότητα: Που την αντικατέστησε με έπαρση και αλαζονεία τόση… όση μέχρι και να φωτίζουν την αυλή τους με δημοτικό φωτισμό!
Δικαιοσύνη: Που την προσάρμοσε στον τρόπο άσκησης της εξουσίας του, με τους «ημετέρους» να θερίζουν πάγιες και απευθείας αναθέσεις, τη στιγμή που όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματίες του δήμου «γονατίζαν» οικονομικά.
Διαφθορά: Δημιούργησε αντιδημάρχους – «επιχειρηματίες πανηγυριών» με απευθείας ενισχυτικές αναθέσεις… Τα ΚΑΠΗ τα μετέτρεψε σε μαγαζιά εστίασης χωρίς ταμειακές μηχανές και αποδείξεις είσπραξης, με άγνωστη τη διαδρομή των εισπράξεων. Δεν απάντησε επί μήνες, που χάνονται κάθε μέρα 1.800 ευρώ σε καύσιμα, που θα μπορούσε να είναι αξιοπρεπές μεροκάματο σε 60 άπορες οικογένειες και πως στοιχίζει κάθε δημοτικό αυτοκίνητο 30.000 ευρώ το χρόνο…
Ανομία: «Έκλεισε το μάτι» στη νομιμότητα με την «έτσι θέλω» ίδρυση του «δημοτικού» λιμενικού ταμείου, παραβλέποντας ως ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. «Νομικό» του στήριγμα ένας «υπουργός-νομικός», όπως έχει δηλώσει ο ίδιος..!
Απάθεια: Με ολόκληρες γειτονιές που πλημμύριζαν, με ανθρώπους που δεν μπορούσαν να βγουν από τα σπίτια τους και που για τη δημοτική του αρχή, ήθελαν… ψυχανάλυση!
Γκρίζο: Με τα δημοτικά αυτοκίνητα που τα μετέτρεψε τόσα χρόνια σε ιδιωτικής χρήσης με δημοτικά καύσιμα, με ελεγχόμενες διαγραφές οφειλών ύδρευσης, με «εθελοντές» πρώτα «βιολιά» στο δημοτικό έργο, με άρνηση να δίνονται δημόσια δημοτικά έγγραφα σε δημοτικούς συμβούλους και δημότες με έννομο συμφέρον… και με λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού που αγοράστηκαν με καπέλο πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ!
Για «λάσπη» δεν συζητάμε… Τα έχουμε δει ΟΛΑ!
Και αυτά είναι λίγα από όσα είδαμε και είδε ο δημότης του Ωρωπού, που την Κυριακή καλείται να δώσει άλλα πέντε χρόνια στη δημοτική αρχή του κυρίου Γιάννη Οικονομάκου. Και να ΠΙΣΤΕΨΕΙ πάλι, πως… οι αξίες με τις οποίες θα πορευτεί η νέα δημοτική αρχή υπό τον κύριο Οικονομάκο, θα είναι… η σκληρή δουλειά, η εντιμότητα, η δικαιοσύνη, απέναντι στη διαφθορά, στην ανομία, στην απάθεια, απέναντι στο γκρίζο…!
Όποιος το ΠΙΣΤΕΥΕΙ αυτό, ας ψηφίσει «Όραμα Δημιουργίας»!
ΣΠΥΡΟΣ ΞΥΛΟΣ

Πηγη maximipoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2