Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2014!

Από το άλμπουμ: Φωτογραφίες Χρονολογίου
Από Goulandris Natural History Museum
ΤΡΙΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ 2014!

Οι «Πράσινες Πόλεις» είναι το επίσημο θέμα της «Ημέρας της Γης 2014», μια καμπάνια που φέτος εστιάζει στους τρόπους με τους οποίους οι πόλεις μπορούν να γίνουν περισσότερο βιώσιμες και να καταφέρουν να μειώσουν το αποτύπωμα του άνθρακα!

Πιο συγκεκριμένα, εστιασμένη σε τρία στοιχεία-κλειδιά (Κτίρια, Ενέργεια και Μεταφορές), η καμπάνια στοχεύει στο να βοηθήσει τις πόλεις να επιταχύνουν τη μετάβασή τους σε ένα καθαρότερο, υγιέστερο και οικονομικά βιωσιμότερο μέλλον, μέσα από την αύξηση των επενδύσεων σε ανανεώσιμη τεχνολογία, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις των ισχυόντων κανονισμών.
Κάθε χρόνο, στις 22 Απριλίου, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριo άνθρωποι σε 190 χώρες δραστηριοποιούνται για να προβάλουν σε παγκόσμιο επίπεδο το πνεύμα και το νόημα της Ημέρας της Γης. Από το San Francisco ως το San Juan, από το Πεκίνο ως τις Βρυξέλλες και από τη Μόσχα ως το Marrakesh, οι πολίτες φυτεύουν δένδρα, καθαρίζουν τις κοινότητές τους, έρχονται σε επαφή με τους εκλεγμένους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και πολλά άλλα, όλα στο βωμό της στήριξης, ανάδειξης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
Πηγή: earthday.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2