Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Διπλάσιο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής



Διπλάσιο εφάπαξ για τους υπαλλήλους της Βουλής – Τα μισά παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι

upalliloi-voulis-570













Παρόλο που έγιναν περικοπές, οι υπάλληλοι της Βουλής που φεύγουν θα αμείβονται γενναιόδωρα καθώς το εφάπαξ τους θα ξεπερνά τα 81.900 ευρώ ενώ την ίδια στιγμή στο Δημόσιο το σχετικό πλαφόν ανέρχεται στα 40.000 ευρώ.

Η απόφαση για τις περικοπές δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στις 18 Μαρτίου ενώ ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Η σχετική απόφαση για τις περικοπές των βουλευτών, αναφέρει ότι θα ισχύσει από την δημοσίευση του ΦΕΚ και όχι από την 1η Ιανουαρίου 2014, όπως και προβλεπόταν από την αρχή. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός του ότι έχουν γίνει ήδη πάμπολλες συζητήσεις πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και τις περικοπές των βουλευτών.
Και μπορεί να αποφασίστηκαν οι περικοπές για τους υπαλλήλους της Βουλής αλλά η αμοιβή παραμένει γενναιόδωρη. Κατά την συνταξιοδότηση τους θα λαμβάνουν 1,8 μισθούς για κάθε έτος υπηρεσίας ως εφάπαξ, ενώ μέχρι στιγμής έπαιρναν 2,5 μισθούς για κάθε έτος. Από αυτή την απόφαση προκύπτει ότι όποιος υπάλληλος συνταξιοδοτηθεί στα 35 έτη θα πάρει 63 μισθούς για εφάπαξ αντί 87,5 που έπαιρνε πριν τις περικοπές.
Το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει ως παράδειγμα ότι αν λάβουμε υπόψη τον κατώτατο μισθό ενός υπαλλήλου της Βουλής που ανέρχεται στα 1.300 ευρώ, τότε όταν συνταξιοδοτηθεί θα πάρει 81.900 ευρώ εφάπαξ από τα 113.500 που θα έπαιρνε.
Το ποσό ανεβαίνει ανάλογα με τις μηνιαίες αποδοχές του υπαλλήλου και ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, ενώ για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους υπάρχει το πλαφόν των 40.000 ευρώ.

πηγή: http://www.koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2