Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΘΩΜΑΣ ΡΟΥΣΣΗΣ: Τα δύο μηνύματα της χθεσινής μέρας γέννησαν την ελπίδα



Ο Δήμος Ωρωπού γιόρτασε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το Αθάνατο 1821. Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΠΡΩΤΑ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ»,
παραβρέθηκε με μέλη του σε όλες τις εορταστικές εκδηλώσεις των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων, ενώ ο επικεφαλής του Θωμάς Ρούσσης, μετά τη Ιερή Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέων Παλατίων και την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο πεσόντων στην Πλατεία Ηρώων, παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στην παραλιακή οδό μαθητών και τοπικών Συλλόγων.
Για τις δυο μεγάλες αυτές εορτές, ο επικεφαλής του Συνδυασμού Θωμάς Ρούσσης δήλωσε:
«Χθες γιορτάσαμε όπως κάθε χρόνο, την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου του 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Και οι δύο γιορτές είχαν από ένα μοναδικό χαρμόσυνο μήνυμα. Πρώτο ήταν αυτό που άλλαξε την πορεία όλης της ανθρωπότητας με την αναγγελία της Γέννησης του Χριστού μας και μετά το άλλο της σπίθας που άναψε τη φωτιά της δικής μας απελευθέρωσης, από τον Τούρκικο ζυγό για τετρακόσια χρόνια. Και τα δύο μηνύματα γέννησαν την ελπίδα. Και σε εμάς τους Έλληνες και σε όλο το ανθρώπινο γένος. Μια ελπίδα που πάνω της χτίστηκαν όλες οι θυσίες για την Ελευθερία. Η ελπίδα αυτή παραμένει αναλλοίωτη και σήμερα για μια ακόμη φορά, τη χρειαζόμαστε εμείς τουλάχιστον οι Έλληνες οδηγό μας, στις δύσκολες εποχές που ζούμε.
Στα νιάτα που είδαμε χθες να παρελαύνουν και στο δικό μας Δήμο Ωρωπού, την ελπίδα αυτή έχουμε υποχρέωση να τους την προστατέψουμε και με αυτήν να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα αύριο που να μας δικαιώνει σαν υπεύθυνους ανθρώπους, οικογενειάρχες και ανθρώπους των κοινών δημιουργικών στόχων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Flying over Greece

Τα μυστικά του Παρθενώνα

ΩΡΩΠΟΣ

visitors2